شرکت پرداخت الکترونیک سپهر

امداد مشتریان ۱۶۸۶
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آینده فین‌تک اینجاست: رادار فناوری‌های مالی (قسمت هفتم)

در آخرین قسمت از رادار فناوری‌های مالی ۲۰۲۴ به بررسی روندهای استراتژی و مدیریت (Strategy and Management) شامل حاکمیت تکنولوژیکی (فناورانه)، سوپر اپلیکیشن‌ها، کسب‌وکار مبتنی بر هوش مصنوعی، کسب‌وکار سازنده، مشتریان ماشین(ی)، نیروی کار بهره‌ور، تیم‌های ترکیبی و دموکراسی‌سازی هوش مصنوعی می‌پردازیم.

  • حاکمیت فناورانه (تکنولوژیکی)

حاکمیت فناورانه (Technological sovereignty) در فین‌تک به کنترل یک کشور بر زیرساخت‌های فناوری، داده‌ها و سیستم‌ها برای اطمینان از امنیت، حریم خصوصی و ثبات اقتصادی اشاره دارد. حاکمیت تکنولوژیکی شامل توسعه مراکز داده بومی، سیستم‌های پرداخت مستقل و اقدامات امنیت سایبری اختصاصی است. جنبه‌های کلیدی آن شامل بومی‌سازی داده‌ها و تنظیمات مستقل و ترویج نوآوری از درون و به صورت داخلی می‌باشد. چالش‌ها شامل نیاز به منابع، اطمینان از سازگاری جهانی و توسعه نیروی کار ماهر است.

  • سوپر اپلیکیشن‌ها

سوپر اپلیکیشن‌ها در فین‌تک به اپلیکیشن‌های چندمنظوره‌ای اشاره دارد که خدمات مالی مختلف و سایر قابلیت‌های غیرمالی را در یک پلتفرم واحد ترکیب می‌کنند. این اپلیکیشن‌ها با هدف ارائه تجربه کاربری یکپارچه؛ خدمات بانکی، پرداخت، سرمایه‌گذاری، بیمه و… را در یک پلتفرم ارائه می‌دهند.

  • مدل‌های کسب‌وکار قدرت گرفته از هوش مصنوعی

مدل‌های تجاری و کسب‌وکار قدرت گرفته از هوش مصنوعی (مبتنی برهوش مصنوعی) در فین‌تک؛ خدمات مالی شخصی‌سازی شده، امتیازدهی اعتباری جایگزین، تشخیص تقلب، وام‌دهی و ارزیابی اعتبار خودکار، پردازش سریع مطالبات بیمه، و معامله الگوریتمی را بهبود می‌بخشند. این فناوری‌ها همچنین در بازاریابی شخصی، نظارت بر رعایت قوانین و مقررات، و معامله ارزهای دیجیتال استفاده می‌شوند. چالش‌های اصلی شامل حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، جلوگیری از تعصب در مدل‌ها، و تضمین شفافیت و قابلیت توضیح تصمیمات هستند. هوش مصنوعی به شرکت‌های فین‌تک کمک می‌کند کارایی را افزایش داده و تجربه مشتری را بهبود بخشند.

  • کسب‌وکار به عنوان سازنده

کسب‌وکار به عنوان سازنده (Business as a Constructor) در فین‌تک به شرکت‌های فناوری مالی اشاره دارد که به شکل فعال، چشم‌انداز خدمات مالی را شکل می‌دهند و می‌سازند. این شرکت‌ها فراتر از ارائه محصولات مالی، نوآوری را هدایت می‌کنند، استانداردهای جدید را تعیین می‌کنند، اکوسیستم‌ها را ایجاد می‌کنند و رفتارهای مصرف‌کننده را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

  • مشتریان ماشین(ی)

مشتریان ماشین(ی) به استفاده از سیستم‌های خودکار، الگوریتم‌ها و نهادهای مبتنی بر هوش مصنوعی که به صورت مستقل با خدمات مالی تعامل دارند، اشاره دارد. این مشتریان ماشینی می‌توانند وظایفی مانند معاملات، مدیریت سرمایه‌گذاری و تصمیم‌گیری مالی را با سرعت و دقتی انجام دهند که از توانایی‌های انسانی فراتر است. بر اساس گزارش گارتنر، مشتریان ماشینی بازیگران اقتصادی غیر انسانی هستند که به طور خودکار و مستقلانه مذاکره می‌کنند؛ در نتیجه کالاها یا خدماتی را در ازای آن به دست می‌آورند.

  • توانمندسازی و بهینه سازی قابلیت‌های نیروی کار (ACWF)

مفهوم نیروی کار بهره‌ور به استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، اینترنت اشیا و یادگیری ماشین برای افزایش قابلیت‌ها و ارتباطات کارکنان اشاره دارد. Augmented Connected Workforce شامل برنامه‌های هوشمند و ابزارهای تحلیلی است که با هم کار می‌کنند تا یک دیدگاه کامل‌تر از وضعیت یا وظایف را در یک محل کار ارائه دهند. تاکتیکی برای مقابله با کمبود استعداد و بهره‌وری بیشترِ کارکنان فعلی این است که سازمان‌ها برای به حداکثر رساندن ارزش کارمندان خود، استراتژی ACWF را اجرا کنند. هدف این رویکرد افزایش بهره‌وری، بهبود تصمیم‌گیری، تقویت همکاری و بهبود کلی کارایی نیروی کار است.

  • تیم‌های ترکیبی (Fusion Teams)

تیم‌های ترکیبی در فین‌تک گروه‌های چندرشته‌ای هستند که با ترکیب تخصص‌های مختلف از جمله کسب‌وکار، فناوری، علم داده و تجربه کاربری؛ نوآوری و توسعه محصولاتِ مالی را بهبود می‌بخشند. این تیم‌ها با همکاری بین‌وظیفه‌ای و ارتباطات بهبود یافته؛ راه‌حل‌های نوآورانه‌ ایجاد می‌کنند. آنها همچنین با تمرکز بر طراحی کاربرپسند و استفاده از فناوری‌های نوظهور، بهبودهای قابل توجهی در محصولات مالی ارائه می‌دهند. چالش‌های اصلی شامل مدیریت تیم متنوع و تخصیص منابع به طور متوازن است.

  • دسترسی عموم به هوش مصنوعی مولد (Democratized Generative AI)

دموکراتیزه کردن هوش مصنوعی مولد (Generative AI) به معنای افزایش و گسترش دسترسی مردم به فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی، و به ویژه آن‌هایی که قادر به تولید محتوا و بینش هستند می‌باشد. این کار به لطف مدل‌های از قبل آموزش دیده، نرم افزار منبع باز (Open Source) و رایانش ابری امکان پذیر شده است. دسترسی عموم به هوش مصنوعی مولد شامل ساده‌سازی و توزیع ابزارها و پلتفرم‌ها به‌گونه‌ای است که توسط افراد غیرمتخصص، شرکت‌های کوچکتر و سازمان‌های بیشتر در بخش مالی قابل استفاده باشد؛ که منجر به نوآوری و رقابت می‌شود.

ترجمه و تدوین: امیر منصوری مقدم

ویرایش محتوایی: علی پیکانی

اسکرول به بالا