شرکت پرداخت الکترونیک سپهر

امداد مشتریان ۱۶۸۶
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

پرداخت الکترونیک سپهر و بهبود مستمر در شاخص های عملکردی

شرکت پرداخت الکترونیک سپهر، اخیراً موفق شده است جایگاه خود را در جدول رتبه‌بندی شاپرک بهبود بخشیده و به رتبه هفتم شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرداخت در شاخص سهم مبلغی از بازار خدمات پرداخت کشور دست یابد. این شرکت همچنین در طی ماه‌های اخیر با بهبود مستمر مواجه بوده و در شاخص‌های عملکردی متعددی به رتبه‌های بهتر دست یافته است، به همین بهانه سیمای بانکداری با هومن زعیم، مدیر طرح و برنامه این شرکت گفت‌وگویی داشته است که در ادامه می‌خوانید.

همومن زعیم - پرداخت الکترونیک سپهر

ساختار و اهم وظایف مدیریت طرح و برنامه در شرکت پرداخت الکترونیک سپهر را تشریح بفرمایید.
مدیریت طرح و برنامه در شرکت پرداخت الکترونیک سپهر از سه اداره فرآیندها و روش‌ها، هوش تجاری و برنامه‌ریزی راهبردی و بودجه تشکیل شده است. هریک از این اداره‌ها بنا به فراخور موضوعات به صورت تخصصی مشغول به فعالیت‌ هستند. در اداره فرآیندها و روش‌ها با به‌کارگیری مفاهیم به‌روز مثل BPMS، TOGAF و سایر استانداردها و مدل‌ها، سعی در شناسایی گلوگاه‌های اجرایی موجود در شرکت داریم تا از طریق بهبود مستمر به یک سازمان چابک تبدیل شویم.
در اداره برنامه‌ریزی راهبردی و بودجه تلاش می‌کنیم تا از طریق تعریف پروژه‌های سازمانی، در چارچوب استانداردهای بین‌المللی همچون PMBOK با متدلوژی‌هایی مثل PRINCE2 و چارچوب اسکرام با تعریف، کنترل و نظارت بر اهداف استراتژیک و فعالیت‌های جاری متناسب با نیاز روز سازمان در فضای رقابتی، شاهد بهترین عملکرد باشیم.
در اداره هوش تجاری بر آن هستیم تا از طریق به‌کارگیری آخرین متدهای تحلیل داده، گزارش‌های ارزیابی عملکرد را در بازه‌های زمانی متفاوت بر اساس پایش داده‌ها تهیه کنیم که در نوع خود ‌می‌تواند منجر به خلق ارزش برای سازمان و برآوردهای دقیق‌تری از پیش‌بینی عملکرد شرکت بر اساس رفتار صنعت شود.
به ارزیابی عملکرد اشاره فرمودید، عملکرد شرکت در سال جاری چگونه بوده است؟
از ابتدای سال ۱۴۰۱ با تغییرات نگرش و استراتژی‌های سازمانی، خوشبختانه شاهد روند روبه رشد چشمگیری در شرکت پاس هستیم که تنها به تعدادی از این شاخص‌های عملکردی رشد در بازه زمانی آبان ماه ۱۴۰۲ نسبت به فروردین ۱۴۰۱ به شرح ذیل اشاره ‌می‌کنم:
• رشد ۲.۶۸% سهم بازار در شاخص مبلغ تراکنش کل
• رشدی بالغ بر ۲۵۰% در شاخص مبلغ تراکنش کل
• رشد بیش از ۱۳۰% در شاخص مبلغ تراکنش کارتخوان
• افزایش تعداد ابزار فعال سیستمی کارتخوان به میزان ۷۷%
• افزایش مبلغ تراکنش اینترنتی از ۱.۱ به ۲۱.۱ همت
• کاهش چشمگیر شاخص خطای پذیرندگی و کسب رتبه‌های برتر در این شاخص در میان شرکت‌های PSP
• صعود دو پله‌ای و کسب رتبه هفتم در شاخص مبلغ تراکنش کل در میان شرکت‌های psp
با در نظر داشتن مساعدت‌های بانک معظم صادرات و با مدیریت خوبی که شاهد آن هستیم و با توجه به ری‌برندینگ و هویت جدید به همراه شعار جوان، با اصالت و جسور، خوشبختانه شرکت پرداخت الکترونیک سپهر در بسیاری از شاخص‌ها، در مقایسه با عملکرد رقبا در صنعت، عملکرد قابل ملاحظه‌‌ای را ثبت کرده است. بنابراین با توجه به این‌که شرکت در یک مسیر رو به رشد قرار گرفته است مصمم هستیم تا با به‌کارگیری حداکثری تمامی ظرفیت‌های موجود، در چارچوب یک توسعه پایدار، با ثبت عملکردی بهتر از میانگین صنعت، رشد مستمر شرکت پاس را ادامه داده و این شرکت را به جایگاه واقعی خود برسانیم.

هومن زعیم - پرداخت الکترونیک سپهر
چشم انداز صنعت پرداخت را در کشورمان چگونه‌ می‌بینید؟
از دیدگاه اینجانب صنعت پرداخت در مقطع کنونی دارای فضای پرچالش و رقابتی است که توأمان فرصت‌هایی جهت توسعه نوآورانه، همگام با تغییرات در سطح بین المللی نیز در آن مهیا‌ می‌باشد. با توجه به تغییرات قوانین و الزامات رگولاتوری، معتقدم شرکت‌های حوزه صنعت پرداخت‌ می‌بایست به صورت پویا به دنبال تشکیل کارگروه‌‌‌های تخصصی در جهت عارضه‌یابی و به‌روزرسانی مستمر در صنعت باشند تا همگام با آخرین نوآوری‌‌‌‌های موجود در جهان تکنولوژی، باتوجه به ظرفیت‌های بالایی که در کشور وجود دارد بتوانیم در این حوزه پیشرو باشیم. خوشبختانه اخیراً با تغییر مدل کارمزدی، اتفاق بسیار خوبی برای شرکت‌های psp صورت گرفت و پس از مدت زمان زیادی، تضاد منافع موجود مابین بانک‌ها و شرکت‌های حوزه پرداخت کاهش یافت. البته که دو موضوع فرار مالیاتی و عدم پرداخت کارمزد که منجر به مهاجرت بخشی از تراکنش‌ها به حوزه انتقال وجه شده است، به نوبه خود عارضه جدیدی را پدیدار ساخته است که‌ می‌بایست تدابیر لازم در این خصوص نیز اندیشیده شود. در مجموع با توجه به فرصت‌های موجود از قبیل امکان اتصال شبکه‌های ملی پرداخت به سوییچ پرداخت کارت کشورهای همسایه و یا توسعه بازار پرداخت‌های الکترونیک از طریق رشد فعالیت فین‌تک‌ها و خلق بازارهای جدید، به شرط همسوسازی بیش از پیش صنعت پرداخت و دانشگاه برای به‌روزرسانی دانش این حوزه و تولید محصولات نوآورانه، آینده روشنی در پیش روی صنعت پرداخت کشور متصور هستم.
شرکت پاس در حوزه طرح و برنامه چه اقدامات و دستاوردهای مهمی داشته است؟
از آن‌جایی که به چابک‌سازی و کارگروهی در سازمان‌ها اعتقاد ویژه‌‌ای دارم، تلاش من در مدت زمان حضور در شرکت پرداخت الکترونیک سپهر بر این بوده است که با همراهی و همفکری کلیه همکارانم در مدیریت طرح و برنامه، متناسب با شرح وظایف هریک از اداره‌های این مدیریت اقدامات نوآورانه و بدیعی که تا پیش از این وجود نداشته ایجاد گردد که برخی از موارد مهم آن شامل این موارد است:
• پیاده‌سازی و اجرای نظام ارزیابی عملکرد مشتمل بر ارزیابی فردی و گروهی در راستای تحقق اهداف استراتژیک سازمان که منجر به ارزش افزوده در سازمان‌ می‌شود. چراکه از این طریق نقاط ضعف، موانع و مشکلات اجرایی شناسایی شده و با اتخاذ تدابیر لازم جهت رفع موارد مذکور، بسترهای لازم جهت تبدیل شدن به سازمان چابک‌ می‌تواند فراهم شود.
• استفاده از سامانه یکپارچه مدیریت پروژه‌ها (EPM)و همچنین پیاده‌سازی چارچوب مدل اسکرام برای چابک‌سازی و کاهش تأخیرات، نظارت به‌هنگام و ایجاد مطابقت حداکثری با اهدا ف و استراتژی‌های ترسیم شده در سازمان.
• طراحی و تهیه داشبوردهای گزارش‌گیری و انجام تحلیل‌ها و برآوردهای دقیق‌تر و پیاده‌سازی آن‌‌‌ها به‌صورت جامع در سامانه BI
• استفاده از روش برنامه‌ریزی غلتان برای برنامه‌ریزی‌های کوتاه مدت و فعالیت‌های پیش روی دارای اهمیت بالا، در راستای به حداقل رساندن شدت اثر انحرافات و تأخیرات مربوطه
• بهره برداری از چارچوب APQC-PCF به منظور تدوین فرآیندهای جدید و منطبق نمودن فرآیندهای شناسایی شده سازمان با فرآیندهای مدل مرجع APQC
• انجام ممیزی فرآیندهای جاری در سازمان به صورت دوره‌‌ای و منظم، به تفکیک هر واحد به منظور شناسایی عدم انطباق‌ها، گلوگاه‌‌‌های اجرایی و ارائه راهکارهای لازم برای تسهیل امور شرکت
سخن پایانی
در خاتمه ضمن قدردانی از مدیر عامل محترم که در راستای توسعه حوزه برنامه‌ریزی همواره مساعدت لازم را داشتند، از زحمات کلیه همکارانم هم تشکر می‌کنم و امیدوارم شرکت پرداخت الکترونیک سپهر تا مسیر پر فراز و نشیب خود همواره درخشان باشد.

اسکرول به بالا